GENEL MÜDÜR GÖKHAN YAZGI, TARİHİ SAAT KULESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

GENEL MÜDÜR GÖKHAN YAZGI, TARİHİ SAAT KULESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz Gökhan Yazgı, dökülmeye başlayan 131 yıllık tarihi Saat Kulesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Edip Bey tarafından 1891 yılında Yozgatlı Şakir Usta’ya yaptırılan 19 metre yüksekliğinde ki, Sungurlu’nun simgelerinden olan 131 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Saat Kulesi tehlike oluşturmaya başlamıştı. 2020 yılı Ocak ayında meydana gelen depremde balkon parçaları düşen Saat Kulesi’nin diğer parçaları da geçtiğimiz günlerde düşmüştü.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz Gökhan Yazgı, Belediye ekipleri tarafından polis barikatlarıyla etrafı kapatılan tarihi saat kulede incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den bilgi alan Yazgı, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Yazgı daha sonra Sunguroğlu Mehmet Bey tarafından 1756 yılında yaptırılan ve harabe haline gelen Eski Hamam’da incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’de, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyleyen Genel Müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ÇALIŞAN VE ÜRETEN FEDAKAR KADINLARIMIZI GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR.

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum